H IBM σε συνεργασία με τη Pylones Hellas υλοποίησε την εγκατάσταση του ΙΒΜ Storage της Wind Hellas

Η Pylones Hellas αποτελεί πάροχος προηγμένων λύσεων πληροφορικής σε μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, με πολύχρονη παρουσία για πάνω από 20 έτη σε Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκάνια.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H WIND Ελλάς επέλεξε το ΙΒΜ Storage για να βελτιώσει τις λειτουργικές της επιδόσεις

Βελτίωση της απόδοσης της πληροφορικής υποδομής και μείωση της κατανάλωσης ενέργειας με την αξιοποίηση του ΙΒΜ Storage και των λύσεων Software Defined σε όλα τα συστήματα της εταιρείας

Αθήνα – Πέμπτη 18 Απριλίου 2019Η WIND Ελλάς επέλεξε το ΙΒΜ Storage για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου, το οποίο αφορά στην εγκατάσταση του νέου κεντρικού Storage της εταιρείαςστην εγκατάσταση και στη σύγχρονη επικοινωνία του με το Disaster Recovery Storage, καθώς και στην εγκατάσταση των κεντρικών switches που εξυπηρετούν την διασύνδεση των 780 Virtual Servers και των 120 φυσικών Servers με το νέο κεντρικό Storage.

Η υλοποίηση του άκρως πολύπλοκου έργου είχε διάρκεια 7 μήνες και η μετάβαση στις νέες τεχνολογίες ήταν απόλυτα ομαλή εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη λειτουργία των εφαρμογών με χρήση εξειδικευμένων εργαλείων και τεχνικών.

Ο κ. Μπάμπης Λιαρόπουλος, Διευθυντής του Τομέα Συστημάτων της ΙΒΜ για την Ελλάδα και την Κύπροδήλωσε σχετικά«Οι κορυφαίες τεχνολογίες της IBM μπορούν να αποδειχθούν καταλυτικές για την ολοκλήρωση έργων που επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό και ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων. Μέσα από τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες της IBM και τις υψηλών προδιαγραφών παρεχόμενες υπηρεσίες της εταιρείαςη κάθε επιχείρηση μπορεί να κερδίσει την ταχύτητα, την ευελιξία και την υψηλή διαθεσιμότητα που απαιτούνται για την αντιμετώπιση μελλοντικών προκλήσεων»

Ο κ. Νικολόπουλος Δημοσθένης IS Operation Program Office Director της WIND Ελλάς ανέφερε«H συγκεκριμένη επένδυση αποτελεί για εμάς ένα ακόμα βήμα στο ψηφιακό μετασχηματισμό που υλοποιούμε στην εταιρεία τα τελευταία χρόνια και αναμένεται να προσφέρει σημαντικά αποτελέσματα για τον οργανισμό μας σε τεχνολογικό, οικονομικό, οικολογικό και επιχειρηματικό επίπεδο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι με τον τρόπο που εξελίχθηκε το έργο το οποίο είναι προς όφελος του οργανισμού μας, των πελατών μας και των συνεργατών μας

Με τη λύση Software Defined Storage που επέλεξε η WIND Hellas - αξιοποιώντας το IBM Spectrum Virtualizeτο IBM Vitrual Storage Center και το IBM Flash Storage η οποία υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία Pylones Hellas, Εμπορικό Συνεργάτη της ΙΒΜ σημειώθηκε αναβάθμιση στην απόδοση των Συστημάτων (Servers) κατά 50%-70%εξοικονόμηση χωρητικότητας με τη χρήση τεχνικών real time compression, ενώ μειώθηκε κατά 80% ο χρόνος διαχείρισης και παροχής αποθηκευτικού χώρου. Η ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων από το Storage προς τα συστήματα αυξήθηκε τουλάχιστον στο διπλάσιο.

Ταυτόχροναεπιτεύχθηκε η άμεση ανταπόκριση στις νέες εμπορικές ανάγκες της εταιρείαςΣτο Data Centre αναμένεται εξοικονόμηση χώρου κατά 80% σε σχέση με τον χώρο που καταλάμβαναν τα παλιά συστήματαμείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 65% και συνολική μείωση του κόστους κατά €3,3 εκατ. στην πενταετία.

Τα σημαντικά επιχειρηματικά οφέλη που πηγάζουν μέσα από την λύση αυτή περιλαμβάνουν την αύξηση της απόδοσης της υποδομής Storageμε βελτίωση του βαθμού ικανοποίησης των χρηστών μέσα από ένα απλοποιημένο και ενοποιημένο περιβάλλοναύξηση παραγωγικότητας των χρηστών και βελτίωση του βαθμού απόδοσης των εφαρμογώνΕπιπρόσθεταμειώνεται το συνολικό κόστος κτήσηςσυντήρησης και διαχείρισης της υποδομής storage μέσω της ευκολίας χρήσης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη V+O COMMUNICATION: κος Θρασύβουλος Κιούσης, Τηλ.: 211-7501248, E-mail:thki@vando.gr

 

πηγή: epixeirimatikanea.gr

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.