Θα μπορούσε μια κοινωνία υδρογόνου να αλλάξει τον πλανήτη;

Στη φετινή διάσκεψη κορυφής της G20 στην Ιαπωνία, το υδρογόνο πήρε μεγάλη ώθηση. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ιαπωνία ανακοίνωσαν τον Ιούνιο τη δημιουργία μιας νέας εταιρικής σχέσης για το υδρογόνο και τα καύσιμα, συμφωνώντας να συνεργαστούν για να διερευνήσουν τη χρήση των πλέον ελπιδοφόρων φιλικών προς το περιβάλλον καυσίμων.


Η Ιαπωνία, στην πραγματικότητα, έχει ήδη υιοθετήσει μια προορατική στάση. Στα τέλη του 2017, έγινε η πρώτη χώρα που σκιαγράφησε τα σχέδια για μια «Εταιρεία Υδρογόνου». Δηλαδή μια χώρα με χαμηλό κόστος παραγωγής υδρογόνου με μηδενικές εκπομπές, την υποδομή για τη διανομή της και τις εφαρμογές στην κινητικότητα, τη θέρμανση και την παραγωγή ενέργειας

Η επίτευξη αυτών των στόχων στην Ιαπωνία και πέρα ​​από αυτήν θα απαιτήσει συνεχή καινοτομία και σημαντικές επενδύσεις, καθώς και θεμελιώδεις αλλαγές της πολιτικής και των υποδομών. Αλλά είναι εύκολο να κατανοήσουμε τον επίμονο και αυξανόμενο ενθουσιασμό για το υδρογόνο ως βασική πτυχή της αποκρυπτογράφησης.

 

Πηγή : Forbes.com

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.