Υδρογόνο | Πως βοηθά τις απομακρυσμένες πόλεις;

Μπορεί το υδρογόνο να ικανοποιήσει τις ενεργειακές ανάγκες των απομονωμένων περιοχών; Αυτό το ερώτημα προσπαθούν να απαντήσουν ευρωπαίοι ερευνητές σε μια τέτοια αποκομμένη περιοχή, στις Ορκάδες νήσους, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μόλις 300 άτομα ζουν στο Σαπίνσεϊ, ένα από τα 20 κατοικημένα νησιά του συμπλέγματος που βρίσκονται στα βόρεια της Σκωτίας. Αυτή είναι η βασική του μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος. Η τουρμπίνα τροφοδοτεί τη γεννήτρια υδρογόνου. Το νερό διασπάται για να παραχθεί υδρογόνο. Αυτή η μονάδα είναι σχεδιασμένη να παράγει 400 κιλά υδρογόνου την ημέρα:

«Παράγεται υδρογόνο σε πίεση 20 μπαρ και τοποθετείται στην δεξαμενή αποθήκευσης. Και αυτό συμπιέζεται υπό πίεση 200 μπαρ για να χρησιμοποιηθεί σε διαφορετικές εφαρμογές στις Ορκάδες νήσους» εξηγεί η Κάθριν ΜακΝτούγκαλ, πρότζεκτ μάνατζερ εγκατάστασης μονάδων υδρογόνου της εταιρίας ITM Power.

Πηγή: euronews.com

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.