Συνεργασία Air Liquide και Sinopec για λύσεις κινητικότητας με υδρογόνο στην Κίνα

Παρουσία του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Emmanuel Macron και του Κινέζου ομολόγου του, Xi Jinping, η Air Liquide και η Sinopec (China Petroleum & Chemical Corp.) υπέγραψαν, στο Πεκίνομνημόνιο συμφωνίας για την επιτάχυνση ανάπτυξης λύσεων κινητικότητας με υδρογόνο στην Κίνα

Οι πρόεδροι της Air Liquide και της Sinopec συμφώνησαν να εξετάσουν το ενδεχόμενο ανάπτυξης δικτύου κινητικότητας με υδρογόνο και βελτίωσης του ρυθμιστικού πλαισίου, που απαιτείται για την ανάπτυξη της τεχνολογίας υδρογόνου στην Κίνα, τη μεγαλύτερη παγκοσμίως αγορά στον τομέα της κινητικότητας. Στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής, η Air Liquide θα προσφέρει στην Sinopec την τεχνογνωσία της σε θέματα εφοδιαστικής αλυσίδας υδρογόνου, από την παραγωγή και την αποθήκευση ως τη διανομή, προκειμένου να αναπτυχθούν ανταγωνιστικές λύσεις παροχής υδρογόνου στις αγορές καθαρής κινητικότητας της Κίνας. 

Οι δύο εταιρίες, όπως αναφέρει η κοινή ανακοίνωση τους, έχουν μια μακροχρόνια συνεργασία, μετρώντας τρεις κοινοπραξίες για την προμήθεια αερίων στις εγκαταστάσεις της Sinopec, ενώ μοιράζονται ένα κοινό όραμα για το ρόλο του υδρογόνου στο ενεργειακό μείγμα του μέλλοντος.  

Λαμβάνοντας υπόψη την ταχεία ανάπτυξη της βιομηχανίας υδρογόνου και των κυψελών καυσίμου στην Κίνα, η Air Liquide και η Sinopec συμμερίζονται την ανάγκη ανάπτυξης υποδομών για την ενέργεια υδρογόνου.

Πηγή: sofokleousin.gr

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.