Στη Γερμανία άρχισαν ήδη να σκέφτονται το υδρογόνο

Είναι γεγονός και πρέπει όλοι να το παραδεχτούμε ότι η ηλεκτροκίνηση είναι όχι μόνο το μέλλον της αυτοκίνησης αλλά και το παρόν.

Και αν στην Ελλάδα οι υποδομές και οι προϋποθέσεις τώρα αρχίζουν δειλά – δειλά να διαμορφώνονται, στην Ευρώπη ήδη σκέφτονται το επόμενο βήμα, το υδρογόνο ως καύσιμο.

Σίγουρα οι ενεργειακές κυψέλες με υδρογόνο δεν είναι κάτι νέο καθώς η σχετική τεχνολογία έχει ερευνηθεί εδώ και δεκαετίες. Το θέμα είναι ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι της μόδας και όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν εστιάσει προς τα εκεί. Έστω και αν ακόμη τα ουσιώδη προβλήματα των BEV δεν έχουν λυθεί.

Από την άλλη μεριά, η γερμανική κυβέρνηση μόλις πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε επίσημα ότι σκοπεύει να ενθαρρύνει τις έρευνες για την αξιοποίηση των ενεργειακών κυψελών υδρογόνου. Και όχι μόνο αυτό. Σκοπεύει να αναπτύξει το δίκτυο για την υποστήριξη των συγκεκριμένων αυτοκίνητων και να προτρέψει τους πολίτες της να αποκτήσουν αντίστοιχης τεχνολογίας όχημα.

Αυτή τη στιγμή στη Γερμανία κυκλοφορούν μόλις 600 αυτοκίνητα με υδρογόνο ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι να γίνουν 60.000 μέσα στα επόμενα 3 χρόνια! Ταυτόχρονα, λειτουργούν 100 σημεία ανεφοδιασμού με υδρογόνο σε όλη τη χώρα ενώ αναμένεται να προστεθούν άλλα 15 μέχρι το τέλος του 2020! Αισιόδοξος στόχος αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα το πετύχουν αφού αν βάλουν κάτι στο μυαλό τους οι Γερμανοί δεν το αφήνουν εύκολα.

Πηγή: findgr.de

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.