Δράσεις για την πράσινη ενέργεια δρομολογεί η Μαρίνα Φλοίσβου

Φορτιστές για ηλεκτρικά οχήματα στους χώρους στάθμευσης, νέους χώρους πράσινου κι άλλες δράσεις που σχετίζονται με την «πράσινη ενέργεια» δρομολογεί μεταξύ άλλων για το 2020 η Μαρίνα Φλοίσβου.

Το τελευταίο διάστημα η Μαρίνα Φλοίσβου, προσελκύει όλο και περισσότερα σκάφη αναψυχής και μεγάλες θαλαμηγούς από όλο τον κόσμο, καταφέρνοντας να αυξήσει κατά 5% τις θέσεις ελλιμενισμού και να εμφανίσει λειτουργικά κέρδη πάνω από 3 εκατ. ευρώ το 2018.

Την επόμενη χρονιά, η στρατηγική της LAMDA Flisvos Marina θα εστιάσει σε επενδύσεις και δράσεις, με επίκεντρο την τεχνολογία, το περιβάλλον και την εκπαίδευση. Αυτό τουλάχιστον τόνισε, νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Σταύρος Κατσικάδης, μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου, με αφορμή την παρουσίαση του Απολογισμού Δράσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2018. Όπως ανέφερε, η εταιρεία δρομολογεί την εγκατάσταση φορτιστών για ηλεκτρικά οχήματα στους χώρους στάθμευσης της μαρίνας, τη κομποστοποίηση των πράσινων αποβλήτων (green waste) από το πάρκο, τη διαμόρφωση νέων χώρων πρασίνου στον προλιμένα, τη συμμετοχή σε νέες εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες όπως το Junior Achievement Greece, καθώς και την ανάπτυξη εφαρμογής ειδικού προγράμματος για επικοινωνία και εξυπηρέτηση πελατών χωρίς χρήση χαρτιού (paperless).

Η Μαρίνα Φλοίσβου, που φέτος συμπληρώνει 17 χρόνια λειτουργίας, έχει ήδη εφαρμόσει την προηγούμενη χρονιά, πρωτοβουλίες και δράσεις με επίκεντρο την πράσινη οικονομία. Ενδεικτικές πρωτοβουλίες και δράσεις ήταν η εβδομαδιαία γιορτή της βιοποικιλότητας, η εκστρατεία για τη μείωση πλαστικών μιας χρήσης, η τοποθέτηση συσκευής περισυλλογής μικροπλαστικών στο θαλάσσιο χώρο της μαρίνας (seabin) και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση πελατών, επισκεπτών και δημοτών του Παλαιού Φαλήρου σε θέματα ασφάλειας, οδικής συμπεριφοράς καθώς και στο κρίσιμο θέμα της ρύπανσης των αγωγών ομβρίων με τη βοήθεια σχετικών ενημερωτικών εντύπων.

Υπενθυμίζεται, ότι η Lamda Flisvos Marina A.E. ιδρύθηκε το 2002 με σκοπό την σχεδίαση, ανάπτυξη και αξιοποίηση των λιμενικών και χερσαίων εγκαταστάσεων του Τουριστικού Λιμένα Φλοίσβου στο Παλαιό Φάληρο. Η υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου αξίας 55 εκατ. ευρώ μετέτρεψε την μαρίνα σε έναν σύγχρονο, υψηλών προδιαγραφών τουριστικό λιμένα με δυνατότητα ελλιμενισμού 303 μεγάλων σκαφών αναψυχής. Παράλληλα, αναπτύχθηκαν χώροι εμπορικής χρήσης σε έκταση 6.200 τ.μ., με εστιατόρια, καφέ, εμπορικά καταστήματα, υπηρεσίες yachting, ενώ υλοποιήθηκε και η ανάπλαση των 25 στρεμμάτων πρασίνου, δημιουργώντας ένα έργο ξεχωριστό στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Η μαρίνα απασχολεί 1.500 εργαζομένους, ενώ η εταιρεία καταβάλλει 11 εκατ. ευρώ σε φόρους. Σε βάθος χρόνου η Μαρίνα Φλοίσβου έχει αποσπάσει πολλές διακρίσεις.

Πηγή: newsit.gr

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.