Βέλγιο: Το υδρογόνο σε πρώτο πλάνο

Ο περιβαλλοντικός στόχος για τη μείωση των εκπομπών CO2 στο Βέλγιο κατά 80% έως το 2050 αποτελεί σημαντική πρόκληση για τη χώρα. Για την επίτευξή του, το υδρογόνο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.

Μάλιστα, προσφάτως, τα λιμάνια της Αμβέρσας και του Ζεμπρίζ και οι εταιρείες Deme, Engie, Exmar, Fluxys και WaterstofNet ένωσαν τις δυνάμεις τους, με το βλέμμα στην ανάπτυξη της χρήσης υδρογόνου.

Κατά το πρώτο στάδιο της συνεργασίας τους, οι επτά εταίροι θα πραγματοποιήσουν από κοινού αναλύσεις για την εισαγωγή, τη μεταφορά και γενικότερα την εφοδιαστική αλυσίδα του υδρογόνου. Πιο συγκεκριμένα, στόχος είναι να διερευνηθούν οι οικονομικές, τεχνικές και κανονιστικές προδιαγραφές των επιμέρους τομέων της εφοδιαστικής αλυσίδας: παραγωγή, φόρτωση-εκφόρτωση, μεταφορά μέσω θαλάσσης και μέσω αγωγών.

Τα ευρήματα της εν λόγω ανάλυσης θα εξαχθούν σε περίπου έναν χρόνο και ουσιαστικά θα αποτελέσουν τη γέφυρα για την ανάπτυξη διαφόρων projects γύρω από το υδρογόνο.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι οι προσπάθειες για την ενίσχυση του υδρογόνου στο ενεργειακό μείγμα του Βελγίου αποτελούν απόρροια του γεγονότος ότι τόσο η ηλιακή όσο και η αιολική ενέργεια δεν επαρκούν για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της χώρας.

Πηγή: naftikachronika.gr

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.