Τόκιο: Για πρώτη φορά στην Ιστορία των Ολυμπιακών η φλόγα θα ανάψει με υδρογόνο

Στόχος να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση του πλανήτη σε περιβαλλοντικά θέματα

Στη γενικότερη τάση για μια πιο «πράσινη» αντιμετώπιση του πλάνητη θα κινηθούν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο το 2020, καθώς για πρώτη φορά στην Ιστορία του θεσμού η ολυμπιακή φλόγα θα ανάψει με τη χρήση υδρογόνου,  όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές την περασμένη Δευτέρα. Παράλληλα, σημείωσαν πως στόχος είναι να αντισταθμίσουν όλες τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που θα προκληθούν στη διάρκεια των Αγώνων αλλά και να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση του πλανήτη σε περιβαλλοντικά θέματα. 

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει το Reuters σε δημοσίευμά του, η Επιτροπή του Τόκιο ανακοίνωσε ότι σε ορισμένα στάδια της Ολυμπιακής φλόγας θα χρησιμοποιηθεί υδρογόνο, το οποίο δεν εκπέμπει διοξείδιο του άνθρακα όταν καίγεται, ενώ υδρογόνο θα χρησιμοποιηθεί και στις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων. 

Όσον αφορά στις αφίσες των επερχόμενων Ολυμπιακών, από αυτές απουσιάζουν τα παραδοσιακά θέματα των προηγούμενων ετών, με την αισθητική προσέγγιση να είναι διαφορετική. Οι οργανωτές των Αγώνων συγκέντρωσαν έργα από Ιάπωνες και διεθνείς καλλιτέχνες με μια ευρεία γκάμα καλλιτεχνικού ύφους και μεθόδων: από την καλλιγραφία μέχρι τη φωτογραφία, από το μάνγκα μέχρι τον κυβισμό. Δήλωσαν ότι οι αφίσες «αντιμετωπίστηκαν ως εμβλήματα της εποχής τους».

Σε κάποιες, η αναφορά στους Αγώνες είναι περισσότερο σαφής, όπως στο «Olympic Cloud» του ντιζάινερ Taku Satoh με τους δακτύλιους σε κόκκινο, μπλε, κίτρινο, πράσινο και μαύρο που μιμούνται τους δακτύλιους στο Ολυμπιακό λογότυπο. Άλλες, όπως το «Wild Things - Hachilympic» της Tomoko Konoike (ένα πολύχρωμο πρόσωπο που γεμίζει σχεδόν όλη την επιφάνεια της αφίσας), εξετάζουν την ανθρώπινη υποκειμενικότητα σε έναν διαρκώς εξελισσόμενο κόσμο.

Πηγή: ethnos.gr 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.