Ολλανδία: Σε ισχύ το νέο όριο των 100 χλμ./ώρα στους αυτοκινητόδρομους

Στα ελάχιστα σημεία, όπου αυτό ήταν επιτρεπτό, το προηγούμενο όριο ήταν στα 130 χλμ./ώρα.

Η κυβέρνηση της χώρας πήρε αυτή την απόφαση καθώς στις κάτω χώρες παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση αζώτου, το οποίο σε διάφορες ενώσεις με οξυγόνο ή υδρογόνο (όπως τα NOx), προκαλούν έντονα αναπνευστικά προβλήματα, ιδίως σε ευπαθείς ομάδες. Παράλληλα, οι χαμηλές ταχύτητες οδηγούν και σε μικρότερα μποτιλιαρίσματα, καθώς επιτρέπουν στα αυτοκίνητα να κινούνται πιο κοντά μεταξύ τους, δίχως μεγάλες αποστάσεις στην κυκλοφορία.

Έτσι, το νέο όριο των 100 χλμ./ώρα είναι το χαμηλότερο στην Ευρώπη (μαζί με την Κύπρο και το Μαυροβούνιο) και ήδη έχει ξεσηκώσει μεγάλες αντιδράσεις στην χώρα, καθώς οι οδηγοί δηλώνουν αποφασισμένοι να πάρουν πρόστιμο παρά να κινούνται σ’ αυτή την χαμηλή ταχύτητα. Ακόμη και αν αυτό το όριο ισχύει κατά την διάρκεια της ημέρας (από τις 07:00 έως τις 18:00), ενώ τις νυχτερινές ώρες θα ισχύει το παλιό των 130 χλμ./ώρα.

Πηγή : caroto.gr

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.