Μητσοτάκης : Αυτοί είναι οι βασικοί άξονες για την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα

Τα κίνητρα για ηλεκτροκίνηση παρουσίασε ο Πρωθυπουργός – Ποια τα οφέλη & ποιες οι επιδοτήσεις;

ΠΗΓΗ : TomorrowNews.gr 

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αναφερθεί στο πλάνο της κυβέρνησης για την δημιουργία κινήτρων αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις φοροαπαλλαγές που η κυβέρνηση σχεδιάζει να πραγματοποιήσει, όπως συγχρόνως και στις επιδοτήσεις αγοράς. Το πλάνο μάλιστα δεν περιλαμβάνει κατ’ αποκλειστικότητα ΙΧ, αλλά και επαναφορτιζόμενα δίκυκλα και ηλεκτρονικά ποδήλατα.

Αναφερόμενος στο πόσο ψηλά τοποθετείται ο πήχης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως στόχος είναι σε βάθος 10ετίας, 1 στα 3 οχήματα που θα κυκλοφορούν στη χώρα πρέπει να είναι ηλεκτρικό, μιας και πλέον γίνονται έμπρακτα βήματα πως τη λήψη μέτρων που ενισχύουν την ‘’πράσινη ανάπτυξη’’.

Τα οικονομικά κίνητρα που η κυβέρνηση λαμβάνει είναι τα εξής :

- Επιδότηση με 100 εκατομμύρια για 18 μήνες αναφορικά με την αγορά αυτοκινήτου νέου τύπου, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί κάλυψη κόστους 25% για περίπου 14.000 νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

- Σε ότι αφορά την αγορά κοινότυπου ΙΧ, η επιδότηση θα φτάνει το 15%

- Αναφορικά με τα ταξί, η επιδότηση θα φτάνει το 25%, καθώς εκεί η πολιτεία επιδιώκει να δώσει μεγαλύτερο κίνητρο, μιας και τα συγκεκριμένα οχήματα βρίσκονται στους δρόμους περισσότερες ώρες, με αποτέλεσμα να είναι επιβεβλημένη η αντικατάσταση των ρυπογόνων πετρελαιοκινητήρων. 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.