Το ΕΚΕΤΑ εμπνέει τον Κασαπίδη για το «πράσινο» υδρογόνο στη Δυτ. Μακεδονία

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) στη Θεσσαλονίκη επισκέφτηκε πριν από λίγες ημέρες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, όπου και ξεναγήθηκε στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής υδρογόνου και «πράσινης» ενέργειας μέσω της εφαρμογής σύγχρονων επιστημονικών μεθόδων και τεχνολογιών. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Κασαπίδης συζήτησε με τους επιστήμονες του ΕΚΕΤΑ για τη δυνατότητα μεταφοράς και εφαρμογής αντίστοιχων τεχνολογιών στη Δυτική Μακεδονία.

Τα όσα είδε και άκουσε τον άφησαν απόλυτα ικανοποιημένο, με τον κ. Κασαπίδη να μην κρύβει τον ενθουσιασμό του με την επιστροφή του στην Κοζάνη.

«Όποιος δεν γνωρίζει ότι η τεχνολογία του πράσινου υδρογόνου προσφέρει σήμερα λύσεις ενεργειακής αυτονομίας, θέσεις εργασίας και εισόδημα στο εγγύς μέλλον και στην Ελλάδα μπορεί με μια επίσκεψη στο ΕΚΕΤΑ να το διαπιστώσει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κασαπίδης.

«Κι όμως, είναι δυνατό και στην πατρίδα μας, με τους υπέροχους επιστήμονες και στη Δυτική Μακεδονία να κατασκευάζονται κυψέλες καυσίμου υδρογόνου, συστήματα ηλεκτρόλυσης για παραγωγή υδρογόνου και ολοκληρωμένες διατάξεις παραγωγής, αποθήκευσης και χρήσης πράσινου υδρογόνου για ηλεκτροπαραγωγή και ηλεκτροκίνηση», τόνισε, δίνοντας μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τους σχεδιασμούς για την ανάπτυξη υποδομών για «πράσινο» υδρογόνο στη Δυτ. Μακεδονία.

Πηγή  :   energypress.gr 

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.