Συμμαχία Γερμανίας-Ρωσίας με άξονα το υδρογόνο - Τι συζήτησαν στο διακρατικό φόρουμ DRRF

Εκπρόσωποι επιχειρήσεων, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και ερευνητές από Ρωσία και Γερμανία έθεσαν τις βάσεις για την εγκαθίδρυση διμερούς συνεργασίας στον τομέα του Υδρογόνου, όπως ανακοινώθηκε από το German-Russian Resources Forum (DRRF) μετά την συνάντηση της 28ης Αυγούστου.

“Η Γερμανία ήταν, είναι και θα είναι εξαρτημένη από τις εισαγωγές ενέργειας, και το υδρογόνο δύναται να παίξει κομβικό ρόλο στην ενεργειακή και κλιματική πολιική”, ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο Klaus Topfer, πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος και διευθυντής του Φόρουμ, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου.

Η ανάπτυξη της οικονομίας του υδρογόνου συνιστά μια τεράστια ευκαιρία και για τις δύο χώρες, οι οποίες συνδέονται με “μια πλούσια ενεργειακή συνεργασία κατά παράδοση”.

Ο Thorsten Herdan, επικεφαλής της “ενεργειακής πολιτικής – θέρμανση και αποδοτικότητα” στο Γερμανικό Υπουργείο Ενέργειας, ανέφερε ότι οι διεθνείς συνεργασίες όπως αυτή είναι απαραίτητες για την προώθηση της χρήσης του υδρογόνου.

Η ομάδα εργασίας που συστάθηκε, είναι επιφορτισμένη να εξερευνήσει λύσεις για την από κοινού ανάπτυξη της οικονομίας του υδρογόνου. Οι 40 συμμετέχοντες αναφέρθηκαν στις τεχνολογίες παραγωγής υδρογόνου και την ανάπτυξη υποδομών, καθώς, επίσης, στις αμοιβαίες εμπορικές σχέσεις. Σε επόμενο χρόνο, μέσα στη χρονιά, θα προχωρήσει η σύσταση κοινών workshops, πριν λάβει χώρα το Γερμανο-Ρωσικό Συνέδριο Υδρογόνου και το οποίο προγραμματίζεται για την 1η Δεκεμβρίου φέτος.

ΠΗΓΗ : energypress.gr

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.