Σε ηλεκτρική τροχιά η Bentley

Η βρετανική φίρμα είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής στον κόσμο σε ό,τι αφορά την παραγωγή δωδεκακύλινδρων κινητήρων, ωστόσο σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωσή της σκοπεύει να γυρίσει σελίδα, στοχεύοντας σε μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα έως το 2030 και κατ’ επέκταση μετατρέποντας το σύνολο της γκάμας της σε ηλεκτροκίνητη.

Η ηλεκτρική… στροφή αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Bentley, Beyond100 η οποία αποσκοπεί στην ανάδειξη της βρετανικής φίρμας σε παγκόσμιο ηγέτη της βιώσιμης πολυτελούς μετακίνησης.

Βραχυπρόθεσμα η παραπάνω στρατηγική θα μεταφραστεί σε πολλαπλασιασμό των plug-in υβριδικών εκδόσεων της γκάμας της. Εξάλλου τα πρώτα βήματα έχουν γίνει ήδη με την αντίστοιχη έκδοσης της Bentayga ενώ, σύμφωνα με τις πρόσφατες ανακοινώσεις θα ακολουθήσουν σύντομα, ανάλογες εκδόσεις των Continental GT και Flying Spur.

Τα παραπάνω μοντέλα θα ακολουθήσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Bentley το οποίο αναμένεται το 2025. Aν και επί του παρόντος η βρετανική φίρμα δεν έχει αποκαλύψει σαφώς σε ποια κατηγορία θα ανήκει το πρώτο της ηλεκτροκίνητο μοντέλο, το πρωτότυπο EXP 100 GT το οποίο αποκαλύφθηκε πέρυσι με αφορμή τα 100χρονα της βρετανικής φίρμας αποτελεί έναν καλό οδηγό για το τι πρέπει να περιμένουμε.

Σε διάστημα ενός έτους από την άφιξη του πρώτου ηλεκτροκίνητου μοντέλου της, το portfolio της Bentley αναμένεται να αποτελείται εξολοκλήρου από plug-in υβριδικές και αμιγώς ηλεκτροκίνητες εκδόσεις.

«Η πρωτοπορία αποτελεί μέρος του DNA της Bentley: Τα διάσημα Bentley Boys ήταν πρωτοπόροι. Πλέον, μετά από έναν αιώνα ζωής, θα συνεχίσουμε την ηγετική μας πορεία επανεφεύροντας την εταιρεία με στόχο να αποτελέσει ορόσημο στην κατηγορία των πολυτελών οχημάτων. Μέσα σε μια δεκαετία, η Bentley θα μετασχηματιστεί από μια πολυτελή φίρμα με ιστορία 100 ετών σε μια νέα, βιώσιμη φίρμα η οποία θα αποτελεί υπόδειγμα για την πολυτελή κατηγορία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της φίρμας, Andrian Hallmark.

Πλην της νέας προϊοντικής πολιτικής της, η βρετανική φίρμα σκοπεύει να αναδιαμορφώσει και το ιστορικό εργοστάσιο του Crewe καθιστώντας το φιλικό προς το περιβάλλον και στο πλαίσιο του στόχου για μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα έως το 2030.

ΠΗΓΗ: in.gr 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.