Νέος τύπος συνθετικών καυσίμων από υδρογόνο

Το νέο συνθετικό καύσιμο αποτελείται από υδρογόνο που έχει εξαχθεί από το νερό και από άνθρακα που έχει εξαχθεί από το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Η Πολεμική Αεροπορία της Μεγάλης Βρετανίας (RAF) αποφάσισε να πειραματιστεί με ένα νέο τύπο συνθετικών καυσίμων. Ύστερα από την επιτυχημένη ολοκλήρωση μιας δοκιμαστικής πτήσης ενός από τα αεροσκάφη της με τα συγκεκριμένα καύσιμα η RAF εισήλθε στον κατάλογο των Ρεκόρ Γκίνες, καθώς αυτή ήταν η πρώτη φορά στη μηχανολογική ιστορία που διεξήχθη πτήση με 100% συνθετικό καύσιμο.

Τα καύσιμα αυτά αποτελούνται από υδρογόνο που έχει εξαχθεί από το νερό και από άνθρακα που έχει εξαχθεί από το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Επίσης, για την παραγωγή τους χρησιμοποιήθηκαν μόνο Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Τα καύσιμα που φέρουν την κωδική ονομασία «UL91» δημιουργήθηκαν από την εταιρεία Zero Petroleum, με έδρα το Λονδίνο.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Αμύνης της Μεγάλης Βρετανίας, αυτός ο εναλλακτικός τύπος καυσίμων μπορεί να αντικαταστήσει τα ορυκτά καύσιμα στα αεροσκάφη, χωρίς να απαιτηθεί κάποια μηχανολογική μετατροπή στους κινητήρες τους.

ΠΗΓΗ: 4troxoi.gr

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.