Μπορεί το υδρογόνο να σώσει τις εταιρείες πετρελαίου από τη μεταβολή τους;

Το υδρογόνο ως πηγή ενέργειας είναι μια σκληρή πώληση. Δεκαέξι χρόνια μετά ο πρόεδρος του Τζορτζ Μπους πρόβλεψε ότι η ηλικία του υδρογόνου ήταν επάνω μας, και ο κόσμος εξακολουθεί να περιμένει

Όμως, αντιμετωπίζοντας μια αγορά που φημολογείται για μορφές ενέργειας χωρίς άνθρακα, κάποιοι στο πλαίσιο του ενεργειακού τομέα αναρωτιούνται αν το υδρογόνο θα μπορούσε τελικά να υποσχεθεί κάτι περισσότερο.Ο νορβηγός πετρελαϊκός κολοσσός Equinor διερευνά τη δυνατότητα μετατροπής μερικών τεράστιων αποθεμάτων φυσικού αερίου της εταιρείας στο υδρογόνο ως μέσο μείωσης των εκπομπών άνθρακα (το φυσικό αέριο αποτελείται από υδρογόνο και άνθρακα).

Αλλά αντί να το χρησιμοποιήσουμε μόνο για την τροφοδοσία των κυψελών καυσίμου στα αυτοκίνητα - όπως ελπίζει ο Μπους - ο Equinor, ο οποίος έχει μεγάλη παρουσία στο Χιούστον, εξετάζει τη χρήση υδρογόνου για την τροφοδότηση των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής και των θερμαντικών σπιτιών ή ως πρώτης ύλης για υγρά καύσιμα χωρίς άνθρακα"Δεν χρειαζόμαστε αυτοκίνητα υδρογόνου επειδή τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι τόσο ανώτερα", δήλωσε ο Steinar Eikaas, αντιπρόεδρος της Equinor.

Πηγή: houstonchronicle.com

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.