Η Cummins επενδύει στο υδρογόνο

Ολοκληρώθηκε από την Cummins η απόκτηση της εταιρείας Hydrogenics, η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή κυψελών καυσίμου και συστημάτων για την παραγωγή υδρογόνου μέσω της ηλεκτρόλυσης.

Η εν λόγω αγορά θα επιτρέψει στην Cummins να βελτιώσει τη θέση της στην αγορά των κυψελών καυσίμου, με τις οποίες ασχολείται ήδη εδώ και 20 χρόνια. Σημειώνεται πως η Cummins απέκτησε το 81,4% των μετοχών της Hydrogenics, αντί του ποσού των 290 εκ. δολαρίων. Η εταιρεία θα έχει τη συνδρομή της ειδικής στα αέρια, Air Liquide, η οποία κατέχει το υπόλοιπο 18,6% της Hydrogenics. Με αυτό τον τρόπο, η Cummins θα έχει σύντομα τη δυνατότητα να παράσχει στους πελάτες της ολοκληρωμένες και απόλυτα εξατομικευμένες λύσεις γύρω από τις τεχνολογίες της αεριοκίνησης.

Στο μεταξύ, η Cummins παρέδωσε πρόσφατα τον υπ’ αριθμόν 3.000.000 κινητήρα πετρελαίου στην Ram Trucks, σε μία συνεργασία που μετρά ήδη τρεις δεκαετίες ζωής. Μάλιστα, το pick-up της αμερικάνικης μάρκας, στην κορυφαία έκδοση του Ram Heavy Duty εξοπλίζεται με το νέο 6κύλινδρο κινητήρα I-6 Turbo Diesel των 6,7 λίτρων, ο οποίος αποδίδει ισχύ έως και 400 ίππων και ροπή που φτάνει μέχρι τα 1.356 Nm! Σημειώνεται πως ο κινητήρας της Cummins που έπιασε το ορόσημο παραγωγής, κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο Columbus Mid-Range Engine Plant (CMEP), το οποίο βρίσκεται στην Ιντιάνα των Η.Π.Α., καταλαμβάνει έκταση 55.742 mκαι απασχολεί 900 υπαλλήλους.

Πηγή: troxoikaitir.gr