Το Υδρογόνο Ως Καύσιμο του Μέλλοντος – Η Συμβολή Επτά Επιστημόνων

Νέες τεχνολογίες βρίσκονται στο επίκεντρο τα τελευταία χρόνια. Το υδρογόνο αποτελεί μια μορφή ενέργειας που τους τελευταίους μήνες ολοένα και περισσότερο συζητιέται στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης.

Yara και Engie κέρδισαν επιχορήγηση για έρευνα πάνω στα πράσινα λιπάσματα

Η πρωτοβουλία της YARA International ASA, για την παραγωγή «πράσινων» λιπασμάτων σε συνεργασία με την ENGIE κέρδισε το ενδιαφέρον της Αυστραλιανής Αντιπροσωπείας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ARENA), η οποία χρηματοδότησε την έρευνα με 950.000 δολάρια Αυστραλίας.

Το μεγαλύτερο εργοστάσιο υδρογόνου φτιάχνει η Shell στην Ολλανδία

Μέχρι το τέλος της δεκαετίας ενδέχεται να έχει αλλάξει το ενεργειακό τοπίο της Ευρώπης, καθώς ανακοινώθηκε χθες η ανέγερση του μεγαλύτερου εργοστασίου παραγωγής υδρογόνου στην Ολλανδία.

Ολλανδία: Σε ισχύ το νέο όριο των 100 χλμ./ώρα στους αυτοκινητόδρομους

Στα ελάχιστα σημεία, όπου αυτό ήταν επιτρεπτό, το προηγούμενο όριο ήταν στα 130 χλμ./ώρα.

Πως το υδρογόνο αποτελεί το πιο βαρύ χαρτί της πράσινης ενέργειας;

Ρόλο καθοριστικό στη προσπάθεια επίτευξης της εφαρμογής της πράσινης ενέργειας, καλείται να διαδραματίσει το υδρογόνο το επόμενο σύντομο χρονικό διάστημα. Άλλωστε, χρονολογικά και συγκυριακά, βρισκόμαστε μία πολύ καθοριστική στιγμή καθώς το υδρογόνο κατέχει σήμερα μία δυναμική και μία αναγνώριση που πρώτη φορά συναντά σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Υδρογόνο και «πράσινη» ενέργεια στην Αυστραλία

H δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Αυστραλίας, η Coles, θα προμηθεύεται… ελληνική πράσινη ηλεκτρική ενέργεια (PPA) για τα επόμενα δέκα χρόνια, καθώς υπέγραψε σύμβαση με τη ΜΕΤΚΑ ENG, θυγατρική της «Μυτιληναίος».

Όλη η αλήθεια για το υδρογόνο.

Υπάρχει η αντικειμενική αλήθεια; Είναι ένα πολύ παλιό φιλοσοφικό ερώτημα.

Η Havyard επενδύει στην ανάπτυξη συστημάτων καύσιμου υδρογόνου

Η εταιρεία Havyard πραγματοποιεί ένα σημαντικό βήμα προς την ανάπτυξη ενός πιλοτικού συστήματος για μεγάλα πλοία το οποίο θα χρησιμοποιεί καύσιμο υδρογόνο.

Επενδύσεις 10,6 δισ. ευρώ στην «πράσινη» ενέργεια

Μεγάλες επενδύσεις σε υποδοµές, διασυνδέσεις και έργα ΑΠΕ έρχονται στον ενεργειακό κλάδο, αναδεικνύοντας τον ρόλο που µπορεί να παίξει η Ελλάδα στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης ως κόµβος µεταφοράς ποσοτήτων φυσικού αερίου. Επενδυτικές ευκαιρίες κρύβει η χώρα µας και στον τοµέα της «πράσινης» ενέργειας, όπως των ΑΠΕ.

KIA: Με 16 ηλεκτρικά – υβριδικά έως το 2025

H KIA διαθέτει σήμερα το πιο φιλόδοξο και πληθωρικό σχέδιο ηλεκτροκίνησης για την επόμενη πενταετία.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.