Προωθεί το καθαρό υδρογόνο η Γαλλία

Η Γαλλία βάζει επίσημα σε ισχύ το πλάνο της για τη χρήση καθαρού υδρογόνου σε βιομηχανικές διαδικασίες και μεταφορές, έχοντας ως στόχο φυσικά να μειώσει την παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα της χώρας.

Το υδρογόνο είναι πιο κοντά από ποτέ στις μεταφορές

Mercedes-Benz GenH2 Truck, φορτηγό με κυψέλη καυσίμου και αυτονομία 1.000 χιλιομέτρων, Mercedes-Benz eActros LongHaul και Mercedes-Benz eActros, ηλεκτρικά φορτηγά με μπαταρία και αυτονομία περίπου 500 και 200 χιλιομέτρων, αντίστοιχα.

Σε ηλεκτρική τροχιά η Bentley

Το μεγαλύτερο εργοστάσιο υδρογόνου φτιάχνει η Shell στην Ολλανδία

Μέχρι το τέλος της δεκαετίας ενδέχεται να έχει αλλάξει το ενεργειακό τοπίο της Ευρώπης, καθώς ανακοινώθηκε χθες η ανέγερση του μεγαλύτερου εργοστασίου παραγωγής υδρογόνου στην Ολλανδία.

Η Χιλή επενδύει στο υδρογόνο

Τα «καθαρά» φτερά υδρογόνου της Airbus

Σε μια κίνηση που θα μπορούσε να αλλάξει την αεροπορική βιομηχανία όπως τη γνωρίζουμε για σχεδόν έναν αιώνα, η Airbus παρουσίασε πρωτότυπα σχέδια για αεροπλάνα που θα τροφοδοτούνται αποκλειστικά από υδρογόνο.

Τεχνολογικοί κολοσσοί μειώνουν τις εκπομπές ρύπων

O τεχνολογικός κολοσσός Microsoft ανακοίνωσε χθες ότι θα απαλλάξει την ατμόσφαιρα από την ποσότητα των ρύπων που έχει παραγάγει, θέτοντας μαζί με άλλες μεγάλες αμερικανικές εταιρείες φιλόδοξους στόχους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Hyperion XP-1: Αυτό είναι το πρώτο hypercar που χρησιμοποιεί υδρογόνο για καύσιμο

Βενζίνη, πετρέλαιο, υγραέριο και ηλεκτρική ενέργεια έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της αυτοκινητοβιομηχανίας εδώ και δεκαετίες.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.