Υδρογόνο | Eπενδύσεις 1,35 εκατ. ευρώ από το Uni.Fund

Στόχος η ανάπτυξη-αξιοποίηση της B2B Wave και των εταιρειών-τεχνοβλαστών QCELL και CYRUS

Σε τρεις νέες επενδύσεις συνολικού ύψους 1,35 εκατ. ευρώ προχωρά το Uni.Fund. Πρόκειται για τις επενδύσεις στην B2B Wave και στις εταιρείες-τεχνοβλαστούς QCELL και CYRUS. Είναι νεοφυείς εταιρείες που αντικατοπτρίζουν το πεδίο στόχευσης του Uni.Fund, από τη μία πλευρά, σε τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν στο ερευνητικό εργαστήριο, αλλά έχουν εξαιρετικές προοπτικές εμπορικής αξιοποίησης και από την άλλη δείχνουν ιδιαίτερη δυναμική.

Αναλυτικά αντικείμενο της QCELL είναι η νέα γενιά συσκευών Τεχνολογίας Απεικόνισης με εφαρμογές στην Οπτική Βιοψία (www.qcell.tech). Είναι τεχνοβλαστός (spin-off) του Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά, εισάγει μια νέα γενιά ηλεκτρονικών συσκευών απεικόνισης, προσφέροντας υπερφασματική απεικόνιση σε ρυθμό βίντεο. Η εταιρεία αναπτύσσει επί του παρόντος κλινικά μικροσκόπια και ενδοσκόπια βασισμένα στην τεχνολογία της φασματικής υπερ-όρασης με προηγμένες διαγνωστικές ικανότητες.

Η CYRUS παράγει τεχνολογίες Συμπίεσης Υδρογόνου για εφαρμογή στις Μεταφορές (https:// www.h2cyrus.eu/). Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2019 ως τεχνοβλαστός (spin-off) του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, με σκοπό την ανάπτυξη τεχνολογιών υδρογόνου με χρήση μεταλλοϋδριδίων για τη συμπίεση αέριου υδρογόνου σε υψηλές πιέσεις. To βασικό προϊόν της CYRUS, ένας καινοτόμος συμπιεστής Υδρογόνου Μεταλλοϋδριδίων, απευθύνεται στην αγορά των Σταθμών Ανεφοδιασμού Υδρογόνου (HRS) για οχήματα. Σύμφωνα με τα Εθνικά Σχέδια Δράσης των χωρών της ΕΕ, ως το 2025 σχεδιάζονται περίπου 820-842 σταθμοί ανεφοδιασμού με υδρογόνο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτοί οι σταθμοί αναμένεται να καλύψουν τις ανάγκες ανεφοδιασμού σε περίπου 0,9 - 1,1 εκατ. οχήματα υδρογόνου. Οι εκτιμώμενες επενδυτικές ανάγκες γι’ αυτήν την αγορά (μόνο για την υποδομή) είναι της τάξης των 707 εκατ. ευρώ έως το 2025, το 40% της οποίας αφορά αποκλειστικά τη συμπίεση.

Η Β2Β Wave παρέχει λύση ηλεκτρονικού εμπορίου B2B για διανομείς προϊόντων σε όλο τον κόσμο (https://www.b2bwave. com). Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2016 και βοηθά επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο της χονδρικής να δημιουργήσουν εύκολα και γρήγορα μια ιδιωτική πύλη παραγγελιών.

Η B2B Wave έχει καταφέρει να επεκτείνει την πελατειακή της βάση σε περισσότερες από 10 χώρες, όπως σε Αγγλία, Ολλανδία, Ελβετία, ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, βοηθώντας τους πελάτες της να εκτελούν περισσότερες από 10.000 παραγγελίες κάθε μήνα.

Πηγή: naftemporiki.gr