Πρώτο crash-test σε αυτοκίνητο υδρογόνου

Η τεχνολογία των fuell cells και του υδρογόνου είναι για πολλούς η μεθεπόμενη ημέρα για την αυτοκίνηση, όμως  υπάρχουν πολλά προβλήματα να λυθούν μέχρι να φθάσουμε μέχρι εκεί. Και ένας από αυτούς είναι ο φόβος των καταναλωτών για το τι μπορεί να επακολουθήσει σε μία σύγκρουση ενός τέτοιου οχήματος.

Η Hyundai είχε το θάρρος να βάλει το δικό της μοντέλο αυτής της τεχνολογίας με την ονομασία Nexo στην δοκιμασία ενός crash test. To αυτοκίνητο αυτό είναι διαθέσιμο μόνο στην Καλιφόρνια όπου υπάρχει μία υποτυπώδης υποδομή για να μπορεί να κινηθεί.

Σύμφωνα με την Hyundai είναι το πρώτο υδρογονοκίνητο μοντέλο που πέρασε από τα crash tests του IIHS και μάλιστα κατάφερε να πάρει και κορυφαία βαθμολογία τόσο στο σύνολο όσο και στους επιμέρους τομείς.

Βέβαια για τον περισσότερο κόσμο το ενδιαφέρον εστιάζεται στο αν υπήρξε καταστροφή αντίστοιχη με τα Ζέπελιν του μεσοπολέμου. Όμως όπως βλέπουμε τίποτα απολύτως δεν συνέβη με το αυτοκίνητο να αντιδρά όπως ένα οποιοδήποτε άλλο με κανονικό σύστημα κίνησης. 

Αν πάντως υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το υδρογόνο δεν είναι ο "εκρηκτικός" του χαρακτήρας, αλλά το ότι η εξέλιξη των αυτοκινήτων και των υποδομών ίσως πάρει καιρό. Πολύ περισσότερο καιρό απ' ότι υπολογίζαμε μετά από την διαφαινόμενη κυριαρχία των απλών ηλεκτροκίνητων που έρχονται τα επόμενα χρόνια.

Πηγή: caranddriver.gr

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.