Πραγματοποιήθηκε το πρώτο net metering project της Mytilineos με την Δ. Κορωνάκης

Το πρώτο Νet Μetering project μεταξύ της Mytilineos και της «Δ. Κορωνάκης Α.Β.Ε.Ε.«, στο εργοστάσιο Θηβών της Δ. Κορωνάκης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία.

σε ανακοίνωσή της η Δ. Κορωνάκης αναφέρει: «Η οικολογική ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεών μας μέσω της εγκατάστασης των δύο Φ/Β σταθμών συνολικής ισχύος 1 ΜWp αποτελεί στρατηγική επιλογή της εταιρείας μας.

Η πράσινη ενέργεια είναι μονόδρομος στην μετάβαση της βιομηχανίας στην σύγχρονη εποχή. Ήδη καλύπτουμε το 20% της ενέργειας του εργοστασίου μας από τον ήλιο με μηδενικούς ρύπους, ενώ προχωράμε σε διπλασιασμό της εγκατεστημένης ισχύος μέσα στους επόμενους μήνες.»

Στα 2 έργα χρησιμοποιήθηκαν 3.378 φωτοβολταϊκά πλαίσια ισχύος 295Wp, καλύπτοντας 5.600 τ.μ. συνολικής επιφάνειας, ενώ ο χρόνος κατασκευής ήταν μόλις 40 ημέρες μέχρι την τελική σύνδεση με το δίκτυο. Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε είναι από οίκους της Γερμανίας υψηλών προδιαγραφών, συμβαδίζοντας με τα υψηλά standards ποιοτικής κατασκευής του Τομέα Έργων EPC- ΜΕΤΚΑ, της Mytilineos.

Οι δύο Φ/Β σταθμοί ήδη παράγουν πράσινη και καθαρή ενέργεια η οποία στα πλαίσια του net metering καλύπτει το 20% των αναγκών του εργοστασίου, εξοικονομώντας περισσότερες από 1,3 GWh ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως.

Πηγή: economico.gr

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.