Τηγανέλαιο: Η Πράσινη Ενέργεια στα χέρια των πολιτών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης η εκδήλωση «Τηγανέλαιο: Η Πράσινη Ενέργεια στα χέρια των πολιτών» στο INNOVATHENS της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.

Την εκδήλωση συντόνισε ο κος Χάρης Κυνηγός, Πρόεδρος της Ελινόϊλ και Aντιπρόεδρος της Ελίν Verd, της ηγέτιδας εταιρείας παραγωγής βιοντίζελ από απόβλητα (τηγανέλαια και ζωϊκά λίπη).

Ο κος Κωστής Χατζηδάκης χαιρέτησε με θέρμη την πρωτοβουλία και τις ενέργειες της εταιρείας, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κερδίσει το χαμένο έδαφος στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης για τη χώρα, μέρος του οποίου είναι τόσο η δραστηριοποίηση ιδιωτικών εταιρειών όσο και η συμμετοχή και κινητοποίηση του ευρύτερου κοινού.

«Γνωρίζω ότι ενώ η πλειονότητα των συλλεγόμενων τηγανελαίων προέρχεται από εστιατόρια και βιομηχανία, τα τηγανέλαια που παράγονται στα σπίτια μας είναι ακόμη περισσότερα απ’ αυτά που παράγονται στα εστιατόρια και δεν ανακυκλώνονται.

Είναι, λοιπόν, σημαντική η πρωτοβουλία να ξεκινήσετε μία τέτοια επιχείρηση συλλογής οικιακών τηγανελαίων με τη συμμετοχή και την ευασθητοποίηση των πολιτών. Και γι αυτό το λόγο, οι  Υπουργοί Περιβάλλοντος δεν πρέπει να ντρέπονται να είναι σε τέτοιες εκδηλώσεις, ούτε να το θεωρούν δευτερεύον σε σχέση με τα μεγάλα και τρανά πράγματα, τα οποία έχουν μπροστά τους»«Είστε κλασικό παράδειγμα πράσινης επιχειρηματικότητάς», τόνισε ο Υπουργός κλείνοντας την ομιλία του.

Στη συνέχεια, εκπρόσωποι των εταιριών Πράσινο Λάδι και Ελίν Verd παρουσίασαν το τοπίο της ανακύκλωσης τηγανελαίου στη χώρα μας, τα προβλήματα αλλά και τα οφέλη από τη συλλογή του για την παραγωγή βιοντίζελ, καθώς και τη διαδικασία συμμετοχής του κοινού στην όλη προσπάθεια, που είναι και ο βασικός στόχος της κινητοποίησης.

Πηγή: newsbeast.gr