Το υδρογόνο ως ναυτιλιακό καύσιμο του μέλλοντος

Ο όμιλος CMA CGM, παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο των θαλάσσιων μεταφορών και πρωτοπόρος στην ενεργειακή μετάβαση του ναυτιλιακού κλάδου, πρόκειται να συμμετάσχει σε ένα πρόγραμμα για την καθιέρωση του υδρογόνου ως ναυτιλιακού καυσίμου του μέλλοντος.

Η CMA CGM αναμένεται να συνεργαστεί με το «Energy Observer», ένα πρώην σκάφος αγώνων, το οποίο έχει μετατραπεί σε πειραματική πλατφόρμα για τη δοκιμή των ενεργειακών πηγών του αύριο. Η συνεργασία έχει ως στόχο την ανάπτυξη καθαρότερων πηγών ενέργειας, οι οποίες θα εξαλείψουν τις εκπομπές CO2, τα αέρια του θερμοκηπίου και τους ατμοσφαιρικούς ρύπους, και επικεντρώνεται στη δοκιμή του υδρογόνου ως ναυτιλιακού καυσίμου.

Το υδρογόνο αποτελεί μια απεριόριστη πηγή ενέργειας, η οποία παράγει έως και τέσσερις φορές περισσότερη ενέργεια σε σχέση με τον άνθρακα και τρεις φορές περισσότερη σε σχέση με το ντίζελ. Το πράσινο υδρογόνο, το οποίο χρησιμοποιεί το «Energy Observer», παράγεται από θαλασσινό νερό, χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ηλιακή, αιολική και υδροηλεκτρική), ενώ από την καύση του δεν παράγονται αέρια του θερμοκηπίου ή επιβλαβή σωματίδια.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η CMA CGM πρόκειται να συνεισφέρει στην προσπάθεια για την προώθηση του υδρογόνου ως ναυτιλιακού καυσίμου του μέλλοντος, προσφέροντας τη βιομηχανική της εμπειρία και παρέχοντας την υποστήριξη ολόκληρου του παγκόσμιου δικτύου εφοδιαστικής που διαθέτει. Με αυτόν τον τρόπο, το «Energy Observer» θα μπορέσει να συνεχίσει τα ταξίδια του και τις δοκιμές νέων ενεργειακών λύσεων, ενισχύοντας την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ενεργειακή μετάβαση του ναυτιλιακού κλάδου.

Πηγή: naftikachronika.gr

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.