Λος Άντζελες: η πρώτη πόλη με ενέργεια από υδρογόνο

Η πόλη του Λος Άντζελες έχει θέσει έναν ιδιαίτερα φιλόδοξο στόχο, προκειμένου να καταστεί φιλικότερη προς το περιβάλλον: την πλήρη απεξάρτησή της από τα ορυκτά καύσιμα βραχυπρόθεσμα και την πλήρη απαλλαγή από τα καύσιμα με άνθρακα μακροπρόθεσμα.

Το σχέδιο περιλαμβάνει, κατ’ αρχάς, την αντικατάσταση των μονάδων παραγωγής ενέργειας συνολικής απόδοσης 1.900 MW με δύο μονάδες παραγωγής ενέργειας απόδοσης 840 ΜW η καθεμία, που θα χρησιμοποιούν φυσικό αέριο ως καύσιμο. Το συγκεκριμένο έργο έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2025. Παράλληλα, θα δρομολογηθεί η κατασκευή εγκαταστάσεων αποθήκευσης υδρογόνου κοντά στην περιοχή, ένα έργο συνολικού κόστους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων. Ο λόγος είναι η σταδιακή εισαγωγή του υδρογόνου ως καυσίμου παραγωγής ενέργειας. Η εταιρεία Intermount Power Agency, στην οποία ανήκει το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας, αρχικά θα χρησιμοποιεί ένα μείγμα φυσικού αερίου και υδρογόνου ως καύσιμο, με τελικό στόχο την πλήρη κατάργηση του φυσικού αερίου. Σύμφωνα με το Bloomberg, εκπρόσωπος της Mitsubishi Hitachi Power Systems, που θα αναλάβει την κατασκευή των νέων μονάδων παραγωγής ενέργειας, θεώρησε πως η μετάβαση στην εποχή του υδρογόνου θα είναι δυνατή έως το 2045.

Η αντικατάσταση του τωρινού εργοστασίου αναμένεται να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 65%, ενώ το ποσοστό θα φτάσει το 75% όταν θα χρησιμοποιείται ως καύσιμο το μείγμα φυσικού αερίου και υδρογόνου.

ΠΗΓΗ : naftikachronika.gr