Η Renault προτείνει το υδρογόνο ως το μέλλον της Formula 1

Το αφεντικό της Renault, ο Cyril Abiteboul, πιστεύει πως το υδρογόνο θα μπορούσε να είναι το μέλλον των κινητήρων της Formula 1. Όπως είπε στο περιθώριο του GP στο Nurburgring:

''Νομίζω ότι αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι να ορίσουμε ποια είναι η σωστή τεχνολογία για την επόμενη γενιά κινητήρων. Υπάρχουν πολλές τεχνολογίες που έχουν μέλλον. Βλέπουμε ότι ο κόσμος της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι γεμάτος αμφιβολίες. Πριν από λίγα χρόνια δεν μιλούσαμε ποτέ για υδρογόνο. Είναι ένα νέο πράγμα που έρχεται. Θα είναι κατάλληλο για την Formula 1; Ποιος ξέρει; Εγώ δεν ξέρω.

Νομίζω ότι είναι σημαντικό να σταματήσουμε λίγο και να περιμένουμε να πάρουμε τη σωστή απόφαση. Να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα αποτελείται από μέλη όλων των ομάδων που θα εργαστούν από κοινού, όπως εργαζόμαστε τώρα για τον Covid. Είναι καταπληκτικό να βλέπεις πως λειτουργεί αυτή η συνεργασία μεταξύ των ομάδων.

Αυτό είναι κάτι που θα μπορούσαμε να κάνουμε, προκειμένου να διεξάγουμε για αναλυτική έρευνα για την επόμενη γενιά κινητήρων/μονάδων ισχύος των μονοθεσίων, έτσι ώστε να βεβαιωθούμε πως θα είναι η σωστή επιλογή από πλευράς εκπομπών, κόστους, ανταγωνιστικότητας και μάρκετινγκ.''

Ο Abiteboul συμπλήρωσε πως:

''Η Formula 1 επιδιώκει να αναπτύξει νέους κανονισμούς για τους κινητήρες από το 2026 και μετά. Για την ώρα το ενδεχόμενο να διατηρηθούν οι υβριδικοί κινητήρες είναι το επικρατέστερο σενάριο, αλλά η Formula 1 πρέπει συνεχώς να κοιτά μπροστά. Είναι το μέλλον ηλεκτροκίνητο; Είναι το μέλλον το υδρογόνο; Κανείς δεν είναι ακόμη σίγουρος.''

ΠΗΓΗ : autoblog.gr

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.