Αυτοκίνητα Υδρογόνου | Στο 90% η αύξηση των πωλήσεων σε σχέση με το 2018

Το μέλλον ‘’χτυπά’’ τη πόρτα στην αυτοκίνηση…

Ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας φημίζεται για τη διαχρονική του τάση να καινοτομεί, και να ψάχνει διαρκώς λύσεις στο πως θα εξελίξει το προϊόν του.

Βασικό μέλημα των παραγόντων που χειρίζονται τις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες σήμερα, είναι η αντικατάσταση της βενζίνης και του πετρελαίου. Ειδικά το δεύτερο κρίνεται μέχρι στιγμής όχι και τόσο πετυχημένο.

Έγινε μία προσπάθεια μέσω των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά φαίνεται πως δεν γνώρισε η κίνηση αυτή την επιτυχία που κάποιοι θα περίμεναν.

Έτσι, στο επίκεντρο πλέον έχει έρθει ως λύση το υδρογόνο. Ιεραρχείται τόσο ψηλά για αρκετούς λόγους, αλλά ένας εξ αυτών αποτελεί το γεγονός πως συμβαδίζει απόλυτα με τους γενικούς κανόνες που επικρατούν παγκοσμίως σχετικά με τη κλιματική αλλαγή.

Αναπόφευκτα, οφείλει και η αυτοκίνηση να συμμετέχει στη διαδικασία της πράσινης ενέργειας, και καλύτερος ‘’συμπαίκτης’’ από το υδρογόνο προς το παρόν δεν υπάρχει.

Όπως έχουμε και κατά το παρελθόν τονίσει, τα αυτοκίνητα υδρογόνου βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο.

Κύριο πρόβλημα αποτελεί η έλλειψη πολλών σταθμών ανεφοδιασμού, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα για τον οδηγό, κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου ταξιδιού.

Συγχρόνως ένα ζήτημα που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί είναι η μη γνώση του αγοραστικού κοινού για τα κέρδη των κυψελών υδρογόνου. Δεν έχει διαδοθεί ιδιαίτερα ως λύση, με αποτέλεσμα ο κόσμος να μην είναι έτοιμος να το εμπιστευθεί.

Παρά τα δύο αυτά σοβαρά εμπόδια, σύμφωνα με ρεπορτάζ του EV Sales Blog, οι πωλήσεις αυτοκινήτων με κυψέλη υδρογόνου αυξήθηκαν αρκετά μέσα στο 2019.

Χαρακτηριστικό είναι το ποσοστό, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2018, καθώς η αύξηση πωλήσεων αυτοκινήτων υδρογόνου μέσα σε ένα χρόνο, αυξήθηκε κατά 90%.

Αν αναρωτιέστε ποιες εταιρίες πήραν το ρίσκο και κέρδισαν, τότε σίγουρα θα ξέρετε την απάντηση, μιας και οι ασιατικές εταιρίες χαρακτηρίζονται ανέκαθεν από τη τάση να καινοτομούν.

Το Hyundai Nexo, το Toyota Mirai και το Honda Clarity, αποτελούν τα τρία εκείνα οχήματα που κρίνονται έως τώρα ως τα πιο επιτυχημένα στο χώρο της αυτοκίνησης με υδρογόνο.

Το πρώτο έφτασε τις 4.818 πωλήσεις, το δεύτερο τις 2.407 και το τρίτο στις 349.