Η Mazda αναπτύσσει περιστροφικό κινητήρα που καταναλώνει υδρογόνο

Αναφορές από την Ιαπωνία θέλουν την Mazda να αναπτύσσει έναν Wankel κινητήρα που καταναλώνει υδρογόνο και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στον διάδοχο του RX-8, συνδυαζόμενος με ένα ηλεκτρικό turbo.

Οι φήμες θέλουν τους μηχανικούς της Mazda να έχουν ξεκινήσει την ανάπτυξη του εν λόγω κινητήρα και αυτός να βρίσκεται ακόμη στο εμβρυϊκό στάδιο ανάπτυξης του. Ο συγκεκριμένος κινητήρας δεν θα καταναλώνει το υδρογόνο με την μέθοδο των κυψελών καυσίμου, αλλά ως κανονικό καύσιμο.

Η συγκεκριμένη λύση παρουσιάζει αρκετά τεχνικά πλεονεκτήματα, μιας και ένα από τα αδύναμα σημεία του υδρογόνου είναι πως τείνει να αναφλέγεται νωρίτερα προτού φτάσει στα πιστόνια, σε θερμικά σημεία μέσα στους κυλίνδρους. Ιαπωνικά δημοσιεύματα υποστηρίζουν πως δεν υπάρχουν θερμικά σημεία σε έναν Wankler κινητήρα επειδή χρησιμοποιεί ρότορες και όχι πιστόνια, επομένως είναι κατάλληλος για καύση υδρογόνου. 

ΠΗΓΗ: autoblog.gr

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.