Ο νέος ορίζοντας στις σχέσεις Ελλάδας - Γερμανίας και ο συνδετικός κρίκος του υδρογόνου

Η ατζέντα της συνάντηησης του CEO της Hydrogen Europe, Γιώργου Χατζημαρκάκη με τον πολιτικό αναλυτή, Ροναλντ Μεινάρντους 

Κατά κοινή ομολογία, ο επερχόμενος χειμώνας θα εμπεριέχει πολλά εμπόδια για την Γηραιά Ήπειρο. Η ενεργειακή κρίση δοκιμάζει τις αντοχές της Ευρώπης, με την Γερμανία να αποτελεί τη χώρα εκείνη που θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις περισσότερες δυσκολίες.

Ρόλο σε αυτή τη δύσκολη εξίσωση δεν είναι καθόλου απίθανο να διαδραματίσει το υδρογόνο. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πολιτικός αναλυτής και σχολιαστής Ροναλντ Μεινάρντους, είχε συνάντηση με τον CEO, Γιώργο Χατζημαρκάκη. Οι δύο άνδρες συζήτησαν, τόσο για τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης στην ευρωπαϊκή οικονομία, όσο και για τις δυνατότητας που έχει το υδρογόνο. 

Σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ροναλντ Μεινάρντους έγραψε: ''Η φιλία μας έχει προχωρήσει πολύ: Είναι υπέροχο να συναντηθούμε με τον Γιώργο Χατζημαρκάκη, CEO της Hydrogen Europe, για μια ανταλλαγή απόψεων για τα ζήτήματα που αφορούν για την ενέργεια, τις δυνατότητες του υδρογόνου - και το πώς η Ελλάδα εντάσσεται σε μια Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.'' 

Αξίζει να σημειωθεί πως οι σχέσεις Ελλάδας και Γερμανίας το τελευταίο διάστημα χαρακτηρίζονται από συνέπεια. Σε αυτό έχει συμβάλει σε μεγάλο βαθμό και η ενεργειακή κρίση, προκαλώνας τάσεις συσπείρωσης μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου.